Drupal 101

Prøv ut et fri og åpen kildekode CMS rammeverk
m/ Ragni Zlotos

OBS! Vennligst meld deg på.

Har du lyst å lage en nettside, men en blog holder ikke? Hvis du har spesielle behov, så er ofte et ferdig spikret CMS ikke nok, og du bør tenke på rammeverk. Drupal egner seg spesielt godt når du har passe mye tid for vedlikehold og egner seg både for nybegynnere og ikke-programmerere såvel som de som kan og muligens liker å bruke PHP. Drupal har en ganske stort brukerbase og blir brukt til alt fra Det Hvite Huset til aktivist-sider og blogger.

I workshopen begynner vi med en innledning. Den skal dekke det grunnleggende om hva som er Drupal, vi ser på noen showcases – og på viktige tilleggsmoduler. Vi ser også på de viktigste nettressursene for Drupal og plattformer som tilrettelegger for bestemte behov.

Etterpå installerer du Drupal på en web server, og går i gang med tilpasning til dine/dine brukeres behov. Du lærer å bruke Drupal som /node/1, som er superbrukeren i Drupal. Hvis du har behov for mer funksjonalitet enn det som ligger i Drupal-kjernen kan vi prøve å finne ut hvilke moduler kunne hjelpe deg å oppnå dette.

Forkunnskap/forutsetninger:
1. Du bør ha kommunisert med en webserver (LAMP = Linux, Apache, Mysql, PHP ) via ssh minst en gang før. Vi kan gå inn litt på noen ting, men det skal ikke ta over og skifte fokus.
2. Ta med din egen bærbar pc.
3. Hvis du har plass på et webhotell med et LAMP-oppsett som du kan bruke denne dagen så er det strålende. Hvis ikke, meld ifra til  ragni.zlotos ätt gmail.com på forhånd, så skal vi ordne dette.

Comments are closed.